VANDAAG NOG EEN DAKSPECIALIST IN HUIS?

Dakservice van Heijst B.V., een familiebedrijf met meer dan 25 jaar ervaring!

Bijna iedereen met een eigen woning krijgt helaas een keer te maken met waterschade door een daklekkage. Het is bij een daklekkage zaak om de schade zo snel mogelijk op te lossen, om verdere schade te voorkomen. Maar hoe doet u dit? En wat gaat dit u kosten?
Hoe weet u of u een daklekkage heeft?
Allereerst is het handig om te bepalen of u ook daadwerkelijk een daklekkage heeft. Maar hoe bepaalt u dit? Het meest duidelijke teken is uiteraard als u een plas water ziet liggen. Maar niet alleen druppels of een plas water zijn tekenen van een daklekkage. Ook vochtplekken of schimmelvorming zijn duidelijke signalen van een lekkage. Heeft u behang, dan kan dit loslaten bij een lek.
 


 

Oorzaken daklekkage
Wat kunnen de oorzaken van een daklekkage zijn? Allereerst kan er een lekkage ontstaan door verouderde dakbedekking. Hierdoor krijgt water de kans om erdoorheen te trekken. Ook als het water niet meer door de dakgoten weg kan, heeft u de kans dat er een lek ontstaat. Een ander voorbeeld van een veelvoorkomende oorzaak is een probleem met de schoorsteen, bijvoorbeeld voegen of een aansluiting die niet waterdicht genoeg zijn. Extreem weer kan er ook voor zorgen dat er water onder de dakpannen terecht komt. Tot slot willen we ook zeker daklekkage door vogels benoemen. Als vogels een nestje bouwen onder uw dakpannen, kan er een lek ontstaan.
Natuurlijk zijn er nog veel meer oorzaken te bedenken die een lekkage kunnen veroorzaken.


Gevolgen daklekkage
De gevolgen van een lek aan het dak kunnen erg vervelend zijn. Wanneer de dakconstructie door vocht en schimmels wordt aangetast, zijn de gevolgen soms niet te overzien. In het ergste geval moet er een heel nieuw dak worden geplaatst. Daarnaast kan vocht in een huis zorgen voor gezondheidsproblemen. Daarom is het des te belangrijker om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Tips om daklekkage te voorkomen

Er zijn gelukkig een aantal dingen die u kunt doen om een daklekkage te voorkomen. Denk aan het schoonhouden van de dakgoten, het jaarlijks laten controleren van uw dak en het goed laten vastzetten van de dakpannen. 

Dakservice van Heijst B.V. kan u ondersteunen in de juiste beslissing voor uw persoonlijke situatie, wij werken alleen met A kwaliteit materialen!!

GRATIS DAKINSPECTIE AANVRAGEN